4 vanliga sexproblem

4_vanliga_sexproblemVi har problem med sexet

Både män och kvinnor klagar på ungefär samma saker när det gäller sex, särskilt om de varit tillsammans länge. Nedan finner du några av de vanligaste klagomålen som jag för höra i terapirummet.

Min partner han, hon tänker bara på sig själv när vi har sex

Det vanligaste klagomålet jag hör är att min partner har slutat göra sin del mellan lakanen. Om din partner tänker på sig själv i första hand när ni har sex kan det bli problem. Generellt sett när du och din partner möts sexuellt ska det naturligtvis vara ett ömsesidigt och jämlikt utbyte. Men självklart kan detta variera från gång till gång. Det kan också finnas tillfällen då den ena partnern helt och hållet ägnar den andra uppmärksamhet, men i grund och botten är en rättvis fördelning av uppmärksamheten att föredra om båda parter är bekväma med det. Om din partner tacklat av kan en vänlig påminnelse om att det krävs två för att dansa tango vara allt som behövs. Om det inte fungerar kan du försiktigt berätta för din partner att du har märkt att han eller hon inte tar samma initiativ som tidigare och fråga varför. Om han eller hon ger någon förklaring eller om det inte finns några medicinska orsaker tex depression,stress, ångest behöver du kanske vara ärlig med att berätta hur detta påverkar dig och relationen. Här kan du testa om din partner är deprimerad, stressad eller lider av ångest.

Testa hur väl din partner lever upp till dina förväntningar

Min partner han, hon har ingen fantasi i sängen

Om ni varit tillsammans ett tag är det inte konstigt om ert sexliv inte utvecklas eller går i samma hjulspår. Kan du ställa klockan på när han eller hon skall vända sig om? Ni är inte ensamma om detta, det är inte helt lätt att få sexlivet att kontinuerligt utvecklas. För att sexlivet ska utvecklas bör följande kriterier vara uppfyllda.

1. Du och dina partner är välbekanta med era kroppar och hur ni får bästa möjliga tillfredsställelse.
2. Ni har ungefär samma nivå på er sexlust.
3. Du och dina partner är lika bekväma med er sexualitet.
4. Du och dina partner kan prata relativt obehindrat om era sexuella drömmar och fantasier.
5. Ni har ungefär samma stil på den typ av sex ni gillar. Om ni inte gillar samma sak är ni i alla fall villiga att pröva nya saker för glädjen och att se din partner njuta.

Ett sätt att bryta sig ur tristessen i sovrummet är att ni börjar experimentera lite med olika ställningar, fundera på hur du kan förbättra din sexuella färdigheter, eller överraska din partner genom att berätta för honom eller henne om dina erotiska fantasier. Vi människor agerar ofta omedvetet på samma sätt. Ändra ditt sätt att
bete sig i sängen. Om du är oftast tyst, väck grannarna. Om du är vanligtvis långsam och stadig, öka takten med mera.

Min partner han, hon visar inga känslor när vi har sex

Om du upplever att det inte finns tillräckligt med ömhet och sensualism mellan dig och din partner i det sexuella mötet är du inte ensam. Det är inte helt ovanligt att parterna i en relation har olika behov av sensualism, ömhet eller sex. I en del fall kan det hända att det enda sättet att få andra behov tillfredsställda som kärlek, sensualism, närhet, tröst, ömhet, romantik kan vara när ni är sexuellt intima. Om det sexuella mötet är den enda platsen där du har chans att få dessa behov tillfredsställda och din parter är mer intresserad av sex än närhet, kan du komma att känna dig tom. Tänk på att sättet som ni behandlar varandra i vardagen utanför sovrummet har en direkt inverkan på kvaliteten och ert kärleksliv. Gnäll , tjat och negativa kommentarer ger sällan femstjärnigt sex, läs om din partners förhållande till känslor. Stärk din relation genom att förbättra er kommunikation. Var återhållsam med kritik eller förakt i rösten utan håll en respektfull, tillgiven ton. Det är några ”små saker” som du vet kommer att hjälpa din partner ha en lyckligare dag. Det är din bästa insats för en varmare kväll.

Gör sovrummet teknikfritt

Var försiktig med elektronik som bärbara datorer, ipads mobiler i sovrummet. När du ligger i sängen och svarar på SMS eller uppdaterar din Facebook-status istället skickar du budskapet till din partner att han eller hon inte är lika intressant som personen i andra änden på internet. Ett tips kan vara att du gör ditt sovrum till teknik-fri zon. Ladda din mobiltelefon på köksbänken och lämna din bärbara dator i vardagsrummet. Läs ockå Har facebook ock din partners smartphone tagit över ert sexliv

We waste time looking for the perfect lover, instead of creating the perfect love.”  Tom Robbins

Jonas Gåde

Materialet är (c) Materialet är copyrightskyddat

Ring Jonas gratis i 10 min och fråga vad du vill om terapi och relationer: 0708-111161

 

Ladda ner Jonas bok ”Servicemanualen för ett bättre liv”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s