Jonas Gåde, Comunicera: Rensa i pipelinen

Myten ”jag älskar dig för den du är med alla fel och brister” kan ibland göra det svårt för oss att ta upp saker som vi stör oss på. Vår partner vet så mycket om vårt förflutna, våra hemligheter och svaga sidor att det känns enklare att hålla tillbaka våra känslor. Många gånger kan vår partner känna sig överrumplad av kritiken och ta det personligt. Det gör att vi håller tillbaka våra klagomål, vilket i sin tur gör att vi glider ifrån varandra. Vi måste rensa i pipelinen, men vi väljer att istället skjuta det på framtiden – Vi tar det senare.

Ibland kan det vara svårt att prata om saker. Processen att arbeta med allt som dyker upp kan vara tufft, men det är det enda som kommer att fördjupa och utveckla er relation till en helt annan dimension. En del par gillar att hantera problemen direkt och om båda har samma strategi, blir förutsättningarna mycket stora för att parterna inte ska glida isär. Antalet gånger är också viktigt. Har det skett upprepade gånger, byggs ilskan upp, även om det är en liten sak. 
 

Ilska kan skada våra relationer om vi inte hanterar den på rätt sätt. För några kan det handla om dagliga diskussioner, medan andra väljer att sopa problemen med ilskan under mattan. Låt det inte samlas en massa spindelväv och smuts i hörnen på er relation. Lyft upp allt till ytan. Om det finns en likhet mellan glädje, bra äktenskap och relationer, är det i båda fallen kvinnan som är den som tar upp känsliga ämnen och trycker på för att lösa upp det. Det är dock en dramatisk skillnad i hur frun tar upp det.

Graden av personlig mognad står i direkt proportion till hur små saker som man väljer att irritera sig på. I väl fungerande relationer, har parterna fullt upp med att ta hand om varandra och låter inte skitsaker styra tillvaron. Varför de små syltburkarna inte står där de stora står, spelar ingen roll. Det krävs mycket mer signifikanta konflikter för att få dem att förlora sig i negativa känslor och bråka om småsaker. I relationer som har problem, fokuserar parterna hela tiden på vad den andre inte har gjort, samt på det som har blivit fel i det förgångna. Fokusera på vad som är gjort istället och vad du vill ska hända i framtiden. Vad du egentligen gör är att du tränar på att fokusera på det som är bra och positivt hos din partner och i din relation, istället för att fokusera på det negativa.

Jonas Gåde

(c) Materialet är copyrightskyddat

Tyckte du denna artikel var bra? Då ska du läsa Sluta älta och dra inte in gammal smutstvätt i relationen


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s