Jonas Gåde, Comunicera: Är din partner otrogen?

”Min partner är otrogen”

Misstänker du att din partner har en affär? I sådana fall ska du läsa detta.
Du kan börja med att gå in på psykologitest Där har jag gjort ett test som du kan prova.

Det finns många olika tecken som du kan leta efter. I den här artikeln finner du en del saker som du ska vara vaksam på. Din partner är överdrivet uppmärksam och gullig mot dig helt plötsligt efter att ha varit borta. Många gånger uppträder detta beteende i början av en otrohetsaffär, efterhand som tiden går klingar den överdrivna vänligheten av. Testa din relation här

”Skuldpresenter”

Din partner kan helt plötsligt börja ge dig presenter utan anledning. Jag kallar dem för skuldpresenter. Din partner ger dem till dig för att lätta på sitt dåliga samvete. Din partners agerande får dig att känna att någonting inte stämmer. Genom att blunda, undviker du sanningen. Du vet din partners rutiner – var misstänksam när de ändrar sig, var vaksam på olikheter. Din partner drar sig undan och skickar sms, utan att berätta till vem eller varför.

Din partner börjar bråka om massa småsaker och grälen slutar ofta med att han/hon rusar hemifrån för att få träffa sin älskare/älskarinna. Grälen kan också bero på svårigheten att härbärgera sina olika känslor. Din partner börjar prata om hur du skulle reagera om ert förhållande tog slut. ”Vad skulle du göra om vi inte var tillsammans?” ”Om du och jag bryter upp så ska du veta att jag alltid kommer att vara din vän”. Din partner kan göra dessa uttalanden för att han/hon vet att de har något i bakfickan att falla tillbaka till.

Din partner svänger ovanligt mycket i humöret. Ibland verkar han/hon uppåt när han/hon ska iväg, men när din partner kommer hem igen är han/hon sur och uttråkad. Om din partner har haft sin relation vid sidan om länge, kommer han/hon att göra allt för att få det att flyta på så smärtfritt som möjligt. Kom ihåg att problem som finns i den ena relationen, alltid kommer att glida över i den andra på ett eller annat sätt. Din partner pratar inte med dig längre. Ni lever tillsammans, men ni kommunicerar inte som ni gjorde tidigare. Det finns en kall stämning mellan er. Din partners musiksmak ändras plötsligt. Från att ha gillat rock, börjar han/hon att lyssna på lugn, italiensk musik. Din partner kanske lyssnar på den typen av musik för att den nya partnern gillar den.

”Min partner har dålig självkänsla”

Din partner saknar självkänsla. Det innebär inte automatiskt att personen är otrogen, men en person som är osäker i kombination med att uppskattning och uppmärksamhet saknas i den ordinarie relationen, är i större behov av externa bekräftelser. Din partner kritiserar överdrivet en annan person. Tanken är att invagga dig i tron om att den personen inte är intressant alls, när det kanske i själva verket föreligger ett intresse. Din partner börjar kritisera dig för saker som han/hon tidigare attraherades av.

Din partner blir väldigt lättstött för minsta lilla sak. Du kommer på din partner med att inte tala sanning och förklaringarna som han/hon har är ologiska. Din partner slutar att ge dig och familjen någon uppskattning, uppmärksamhet och omtanke. Din partner får plötsligt ett väldigt stort behov av att dra sig undan privat. Han/hon stänger dörren efter sig, samt går undan när han/hon pratar i mobiltelefonen. I allt större utsträckning distanserar sig din partner från dig, både fysiskt och psykiskt. Din partner ger dig inga komplimanger längre. Din partner slutar säga att han/hon älskar dig. Din partner agerar skyldigt när du gör någonting trevligt för honom/henne. Meningen är att du ska vara en person som förstör livet, men du är istället trevlig och behaglig så det väcker skuld hos mottagaren.

Din partner vill hellre spendera tiden med vänner eller på sitt arbete, än med dig. Din partner verkar avvisande till att diskutera framtiden. Han/hon har skaffat sig en ny hobby, men du får inte delta. Din partner pratar kontinuerligt om en person med problem. Det kan vara en vän, granne, medarbetare etc. Din partner verkar emotionellt frånvarande och distanserad. När du frågar så vill han/hon inte diskutera det, utan han/hon blir väldigt hemlighetsfull med sitt privatliv. Din partner skickar mejl på datorn sent på natten. Du får ingående samtal, men när du svarar så lägger personen i andra änden på.

”Min partner är mer intresserad av facebook än mig”

Tecken kopplade till sex och sömn: Din partner är mer intresserad av att lösa korsord, läsa en bok och titta på tv, än att vara med dig. När du och din partner har sex, verkar han/hon distraherad. Din partner vaknar mitt i natten och nämner ett annat namn, inte bara en gång utan flera. När din partner vaknar, verkar han/hon förvirrad, ungefär som om han/hon inte vet vem han/hon vaknar upp hos, sin älskare eller hos dig. Din partner har helt plötsligt börjat testa nya saker mellan lakanen, vilket kan tyda på att vederbörande har lärt sig nya saker på annat håll. Din partner blir stött när du tar upp saker som du tycker verkar onormala och börjar ifrågasätta om du kontrollerar honom/henne.

Din partner börjar med nya uttryck och skämt och har plötsligt nya åsikter om till exempel design och barnuppfostran, samt har värderingar som du inte känner igen. Din partner bryr sig inte om barnen längre. Barnen märker att något är fel och mår inte bra emotionellt. Din partners beteende börjar bli så udda att dina vänner reagerar. Det beror på att nära vänner och familjemedlemmar ofta upptäcker saker mycket tidigare än vi själva, eftersom vi är i själva känslan.

Jonas Gåde

Materialet är copyright skyddat

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s