Jonas Gåde, Comunicera: Var går gränsen för otrohet?

Det är svårt att definiera vad som ska räknas som otrohet. Människor har olika åsikter i frågan och vad de anser vara lämpligt eller olämpligt beteende från ens partner. Vissa människor tycker att det är fel att deras partner:

  • Flirtar med någon av det motsatta könet.
  • Diskuterar saker av sexuell natur med det motsatta könet.
  • Ge presenter eller komplimanger till motsatta könet (inte en släkting).
  • Ha sexuell kontakt med någon annan än sin partner.
  • Chatta online med en medlem av det motsatta könet.
  • Dela personuppgifter och känslor med någon annan än sin make.


En del par skulle inte ha några problem med någon av ovanstående beteenden, medan de flesta andra skulle reagera starkt och känna sig kränkta. Här kan du testa din relation. När en partner är otrogen, kommer de per automatik att utveckla vad jag kallar ”inducerad minnesförlust”. De böljande hormonerna och passionen som de känner kan orsaka:

1. ”Jag älskar dig men jag är inte kär i dig längre”

Om du hör dessa ord, kan det vara varningsklocka som tänds. Från terapirummet vet jag av erfarenhet att detta uttalande ofta går hand i hand med en otrogen partner. Din partner kan ha ett djupt kärleksfullt band med dig, men de intensiva känslorna av passion finns hos någon annan.

2. ”Vi är bara vänner”

Detta är ett annat förutsägbart uttalande som kommer från en otrogen partner. Om din partner spenderar mer och mer tid med den nya ”vännen”, kan det handla om något annat än bara vänskap. Din partner kan känna att han/hon har mycket gemensamt med den här personen och att personen förstår de saker han/hon går igenom. Oavsett skälen till vänskapen, kan det vara en varningssignal och något du bör ta på allvar.

3. ”Ett plötslig behov av att vara ensam”

Din partner vill plötsligt ha saker privat, saker som ni tidigare delat. Han/hon har börjat lösenords-skydda datorns aktivitet. Mobiltelefon och kreditkortsräkningar kan vara dolda. Om du frågar varför eller försöker ta reda på informationen som brukade vara gemensam kunskap mellan er två, blir du anklagad för snokande eller försök av att kontrollera din partner. Allt detta är en varningsskylt!

4. ”Jag behöver lite utrymme för att fundera kring mina känslor”

Män och kvinnor som arbetar med någon annan, kommer att begära mer utrymme, tid ensam eller att vara borta från familjen. De kan säga att det är på grund av förvirring över sina känslor eller stress i arbetet. Detta kan vara ett tecken på att det finns någon annan och att din partner försöker lista ut ett sätt att få mer frihet.

5. ”Regelbundna arbetsvanor förändras”

Om din partner arbetar sent, arbetar på udda tider eller avsätter mer tid än vad som är normalt på arbetsrelaterade frågor, kan det vara ett tecken på att han/hon är otrogen.

6. ”Spenderar en stor mängd tid på datorn”

I dagens värld, med den moderna tekniken, behöver en person som vill ha en affär inte ens lämna sitt hem. Chatt, online dating, webbplatser och hemliga e-postkonton har orsakat en alarmerande ökning av känslomässiga angelägenheter. Om din partner är online mer än vanligt och hänger i olika chattrum, samt besöker pornografiska webbplatser, har du anledning att vara orolig.

7. ”Hemlighetsfulla telefonsamtal och mer tid spenderas åt telefonen”

Djupare emotionella hemligheter sker oftast via telefon eller internet. Om din partner är snabb med att radera historiken på sin mobil och går i försvar om du ställer frågor, kanske du ska dra öronen åt dig.

Vill du diskutera otrohet kan du göra det på Terapisnack där kan du även ställa frågor som rör annat inom relationer

Här kan du testa om din partner är otrogen

Jonas Gåde

(c) Materialet är copyrightskyddat

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s