Jonas Gåde: De 5 värsta dejting-misstagen man inte ska göra

I de flesta fall vet vi ungefär hur vi ska uppträda på en dejt, men det finns flera subtila misstag som vi inte alltid tänker på. I själva verket kanske du inte ens är medveten om att du gör dem.
Nedan finner du fem av dessa misstag:

1. ”Lämna inte för mycket information”
Syftet med din dejt är att ni ska lära känna varandra. Du berättar lite om vem du är, vad du jobbar med och vad du har för tankar om livet etc. Visst kan det ibland kännas skönt att dela med sig av både det ena och det andra, men lägg det på en lagom nivå. De flesta människor vill inte veta allt på första dejten. Du behöver inte berätta att du låg på psyket för fyra år sedan, men att du mår perfekt idag. Merparten av alla människor kan inte hantera alltför mycket privat information i ett tidigt stadium. Känslo-människor är ett undantag. Efter några glas, vill de gärna dela djupa känslor och privata saker. Det är ett sätt för dem att fördjupa relationen.

2. ”Fastna inte i ett ämne”
Det är naturligt att vi pratar om vår vardag och om det vi känner till, men det kan bli väldigt fel. En kvinnlig klient jag hade för tio år sedan berättade att hon hade varit på en dejt med en kille som studerade biologi på universitetet. 90 procent av tiden på dejten var han uppslukad av att berätta om sitt specialintresse, ”barkborrar”. För er som inte har varit med en biolog med specialintresse för småkryp så kan jag berätta att barkborren är en liten skalbagge som frodas och trivs på kalhyggen. Han var så uppslukad av sitt ämne att han inte lade märke till att min klient nästan somnade. När kvällen var till ända visste hon allt om barkborrar, men ingenting om honom mer än att han förmodligen skulle vara en barkborre i nästa liv.

3. ”Följ rytmen”
Ett vanligt misstag är att inte följa rytmen i processen. De flesta människor som dejtar kan dra öronen åt sig när någon inte går i takt. En klient jag hjälpte för många år sedan hade problem med sin självkänsla. Några veckor före jul var hon på dejt. De pratade lite om julen och hon råkade säga att hon var ensam över jul. Han bjöd då in henne och hon vågade inte säga nej. Det blev den konstigaste julen hon hade upplevt någonsin. Det var inte bara hon och dejten som kom till lägenheten, utan också två riktigt knepiga föräldrar. Tänk på att en längre dejtingperiod är en bra början. Var försiktig med att gå händelserna i förväg. Förvänta dig inte omedelbar attraktion, kärlek och hängivenhet, utan ta ett steg i taget.

4. ”Tala inte om dina ex på daten”
Även om det är naturligt att du pratar om vad som hänt i ditt liv så var försiktig med att prata om dina ex. Det kan till och med vara så att din dejt frågar dig om dina tidigare relationer. Var vaksam. En del personer kan inte sluta när de väl börjat prata om sina före detta. De maler bara på och berättar om all frustration och ilska.

5. ”Var inte desperat”
Ibland kan vår längtan efter en relation vara så stark, att vi är beredda att säga och göra nästan vad som helst för att vår partner ska tycka om oss. Vi anpassar oss så desperat för att passa in i deras liv. Det är inte attraktivt.

Jonas Gåde
 
(c) Materialet är copyrightskyddat

De som läst denna artikel har och gillat denna: Bra råd inför en dejt
 
Ring Kostnadsfritt i 10 min och fråga vad du vill om terapi 0708111161
 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s