Jonas Gåde: 5 Saker som kvinnor har svårt för hos män och killar

 

”Min kille gör mig galen”

Äntligen tjejer. Här kommer den första listan. Först ett stort tack för alla tips. Min mejlserver brakade samman av alla inkommande mejl. För er kvinnor som inte försörjer er som datatekniker, är en mejlserver en slags dator (haha). Jag får vara lite snäll mot killarna som har tillräckligt med ”balls” för att våga läsa den här artikeln, eftersom de tjuvläser sina flickvänners facebook där denna ovärderliga information finns. Om du inte skärper dig, kan det ske en katastrof. Om det vill sig illa kan du komma hem en vacker dag och hitta en lapp i stekpannan ”JAG HAR FLYTTAT”.

Här kan du testa honom

Jag börjar med två tyngre saker som kan äventyra relationen för dig som man. Dessa beteenden ligger ofta på ett personligt plan och kräver rätt mycket arbete för att få ordning på.

1. ”Kvinnor tappar intresset för dig när du ger upp dig själv före henne”


Du matas dagligen om villfarelsen att alla tjejer och kvinnor vill ha en snäll kille. Det är inget fel med att vara snäll och omtänksam, men när du utplånar dig själv och din maskulina målmedvetenhet så är risken stor att din partner tappar intresset för dig och relationen. Kvinnor attraheras av män som har en egen integritet och som är snälla, men samtidigt står upp för sig själva.

2. ”Kvinnor har svårt för jättebebisar”

Det finns naturligtvis tjejer och kvinnor som älskar att leka ”mamma pappa barn” och som trivs med rollen som den omvårdande mamman, även om pojkvännen transformerats till ett barn.  Kom ihåg att de flesta tjejer och kvinnor inte vill investera sin tid och energi på en kille som inte kan ta hand om sig själv. Det sista en kvinna vill ta itu med är en man som aldrig tycks kunna behålla ett arbete eller betala sina egna räkningar. De kvinnor som trivs i denna roll har ofta en beroendeproblematik eller ett behov av att ha kontroll över sin partner.

3. ”Kvinnor har svårt för män som är allt för förutsägbara”

Kvinnor tröttnar lätt på män som är alltför förutsägbara och lever som robotar. De flesta kvinnor attraheras av män och killar som är spontana och kreativa. När han är som en robot, vet du exakt hur han kommer att agerar. Du vet att när han kliver igenom dörren så går han direkt ut i köket, tar en smörgås, går till TV:n och slår på Eurosport och försvinner in i sin värld. Emellanåt hör du något ljud där han antingen stönar eller skriker över något mål. De flesta kvinnor vill att deras män ska vara mer spontana och impulsiva så att vardagen piggas upp.  

4. ”Kvinnor förstår inte män som gnäller över småkrämpor”

De flesta kvinnor känner igen sig i att många män, till skillnad från kvinnor, överdriver symtom på mindre allvarliga sjukdomar. Meningarna om varför går isär. Jag vet inte, men forskare vid universitetet i Cambridge tror att det kan handla om evolutionära faktorer. Många kvinnor har svårt för när en man plötsligt blir en martyr som det är jättesynd om. Tjejer sköter hemmet och driften, vare sig de är snuviga eller har ont i magen. Frågan du kan ställa dig som man är hur många gånger din partner har tagit hand om dig, respektive hur många gånger du som man har gett tillbaka denna kärleksgåva.

5. ”Kvinnor ogillar män som hån glor på andra kvinnor i deras sällskap”

Det är helt normalt för killar att titta på andra kvinnor (inte överdrivet), men det blir väldigt kränkande när du står och stirrar och glömmer bort att din partner står bredvid dig. Kvinnor kan också visuellt beundra någon av det motsatta könet, men de gör det på ett mer sofistikerat sätt. Du kanske inte kan hjälpa det, men du kan åtminstone vara mer diskret om det. Föreställ dig att du och din partner är ute på en mysig restaurang och plötsligt kommer det in en snygg man och sätter sig några bord bort. Plötsligt är din partner inte lika fokuserad på ert samtal längre och du får ingen kontakt. Hur skulle det kännas? Jag gissar på att du skulle se ut som en seriefigur och att det skulle ryka ur öronen på dig.

”Det är bara att inse att kvinnor aldrig kommer förstå sig på män helt och hållet. Å andra sidan kommer inte män förstå sig på män heller för de vågar inte fejsa sanningen.”

 
Jonas Gåde(c) Materialet är copyrightskyddat

Gillade du denna artikel? Här finner du fortsättningen
Ring Jonas kostnadsfritt i 10 min och fråga vad du vill om terapi.
 Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s