Jonas Gåde: Inga misslyckanden – bara feedback


Personlig utveckling handlar om att lära sig saker. Ibland händer det att klienter missar en tid och ber om ursäkt. Jag brukar skoja med dem och förklara att jag inte är någon katolsk präst. De behöver inte be om ursäkt – bara passa tiden bättre nästa gång.

Det största felet är inte att göra misstag, utan felet är att inte lära sig av dem.

Notera att misslyckanden bara handlar om att du inte har lyckats ÄNNU. Alla misslyckas på vägen till succé. Se inte på det som ett misslyckande, utan ett sätt att lära dig. Ingen är perfekt. Vi gör alla misstag, ibland stora sådana. Detta gör oss mänskliga. Vilka av oss har inte skämts och varit ångerfulla över något som hänt i det förflutna?

Vem bestämmer att du har misslyckats? Är det skrivet någonstans?

Om ett beteende inte ger dig det resultat du önskar, är det bara information (feedback) som ger dig möjlighet att ändra ditt beteende. Feedback är varken bra eller dålig, det är bara information som kan hjälpa dig vidare mot ditt mål. Acceptera dig själv för de misstag du har gjort och lär dig att se möjligheter till hur du kan utvecklas istället. Ju fler misstag du gör, ju mer kan du lära dig. Om misstag inte existerade skulle vi inte kunna gå vidare mot lyckade resultat. Bara för att saker inte går din väg, betyder det inte att du har misslyckats. Den enda gången du har misslyckats är när du tror att du har det. Valet är ditt!

Jonas Gåde

(c) Materialet är copyrightskyddat

Ring Jonas Kostnadsfritt i 10 min och fråga vad du vill om terapi.

 


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s