Jonas Gåde: Varför stannar tjejer kvar i dåliga relationer? Del 1


Undrar du också varför vissa kvinnor stannar kvar, istället för att bryta upp och börja om? Det finns många olika orsaker och det är en ganska så komplex fråga. När vi tänker på denna typ av kvinnor är det inte ovanligt att vi föreställer oss en halvt utslagen kvinna i förorten. Ingenting kunde vara mer fel. Vilken kvinna som helst kan stanna kvar i ett dåligt förhållande, oavsett om hon arbetar som vd eller som sjukvårdsbiträde. Det dem har gemensamt är att i deras relationer har respekten, tryggheten, passionen och spänningen gått förlorad. Det finns ingen kärlek kvar. Testa här om du lever i en dålig relation

Nedan finner du några skäl till varför tjejer stannar kvar i dåliga relationer.

”Hon fruktar ensamheten”

Hon är rädd för ensamheten. Hon är inte ensam om att känna så. År 2011s sexigaste kvinna, Rihanna, har erkänt att hon hatar att vara singel. Trots hennes katastrofala förhållande med Chris Brown, gick hon tillbaka. Situationen blir inte lättare om mannen du levt med, är den enda mannen du haft en seriös relationen med. Efter att ha levt med honom i 20 år så har du lärt dig att det är normalt att du aldrig kan prata om något som är personligt . Du tror att alla män alltid tänker på sig själva när ni är intima. Tro mig, det finns andra män därute som kan möta dig i känslan. Tyvärr har du svårt att tro på det, eftersom du inte kan sakna något som du aldrig haft.

”Hon gav upp sitt liv”

Om du har träffat din partner och ”gått upp” i honom, är det inte konstigt om du har tappat bort dig själv. Därefter har du lagt fokus på barnen, samtidigt som du tappat bort dina vänner. Hade du haft tid så hade du odlat djupare vänskapsband. Detta hade medfört att du känt dig tryggare att berätta om hur du har det i din relation. Då hade dina vänner vågat säga sanningen om den. Det är därför du ska hålla dina nära vänner uppdaterade på det som händer i ditt förhållande. Låt dem vara dina ögon när du är förblindad av kärlek (eller rädsla).

”Många kvinnor fantiserar om att det ska bli bättre”

Jag har en nyhet till er tjejer. Om ni vill veta hur det ska bli i framtiden när det gäller de flesta relationer, titta i backspegeln. Visst, det fanns en tid då han fick dig att känna dig speciell. Även om du inte är riktigt bra i hans ögon så kommer han att manipulera dig till att känna tacksamhet för att han står ut med dig. Det är dessa gamla minnen och drömmar som ibland får kvinnor att vägra se att relationen är slut. De håller kvar dessa minnen och hoppas att det kommer bli bättre. Även om vardagen är fylld med kritik och förakt så säger hon: ”jag förlåter dig”.

”Hon ser skilsmässa och en separation som ett misslyckande”

Om du har varit gift och investerat två decennier av ditt liv på din partner, kan det känns som ett misslyckande gentemot föräldrar och vänner. Därför får inte relationen brytas.

”Hon älskar honom – rätt och slätt”

Sist men inte minst, kärleken kan vara så förrädisk att den ibland lurar oss. Efter flera år i en dålig relation kan det vara svårt att tro att det finns något annat. Det kärlekslösa förhållandet blir ett normaltillstånd.

Imorgon skriver jag om ytterligare några saker som kan hindra kvinnor från att lämna en dålig relation.

Del 2

Del 3

Jonas Gåde

(c) Materialet är copyrightskyddat

Ring Jonas Kostnadsfritt i 10 min och fråga vad du vill om terapi.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s