Jonas Gåde Comunicera: Alla hjärtans dag

Det finns olika idéer om var eller hur firandet av alla hjärtans dag började. En del säger att det började redan 200 e.Kr, då den romerske kejsaren Claudius den II förbjöd unga män att gifta sig. Han var övertygad om att unga män var bättre soldater utan familjens oro. Det fanns dock en präst som trotsade den inflytelserika kejsaren och gifte par i hemlighet. Han var också en stor älskare av barn, men han fängslades för att han trotsade kejsaren och gick bakom hans rygg.
Barnen saknade kejsaren och skrev kärleksfulla meddelanden till honom. De kastade sina anteckningar genom gallret in till hans cell. Detta kan ha varit början på att utväxla meddelanden. Han avrättades den 14:e februari 269 e.Kr och dagen uppkallades efter honom. Andra hävdar att det började med att en fransman, Charles hertig av Orléans, fångades av engelska soldater under slaget vid Agincourt 1415. På alla hjärtans dag skickade han ett kärleksbrev med rim till sin hustru från Tower of London där han satt fängslad. Detta satte igång intresset för alla hjärtans dag.
 

Om man aldrig får någon uppskattning annat än på alla hjärtans dag, så kan detta säkert kännas bra. Många tror att magiska relationer skapas på en weekend på ett spa vid havet eller för att du får en bukett blommor. Bra relationer skapas i vardagen. Intima relationer utgå från att vara ganska enkla (speciellt i början). Om både du och din partner är villiga att arbeta på er vardagliga relation, är det ganska lätt att förbättra det som inte fungerar

Nedan finner du tio saker som är viktiga för en relation:
  • Ni uppskattar och respekterar varandra
  • Det finns inget förakt
  • Ni är tydliga med era behov
  • NI har en bra vi-känsla, här är ofta kvinnor bättre
  • Ni visar varandra uppskattning och uppmärksamhet
  • Även om ni är oense så anstränger ni er för att hitta en lösning
  • Realistiska och överenskomna förväntningar och en vilja att leva upp till dessa förväntningar
  • Ömhet och beröring
  • Sist men inte minst ett bra sexliv

Om du ska uppvakta din partner idag, gör inte det klassiska misstaget att komma med en påse geléhjärtan eller en förutsägbar bukett röda rosor. Ett tips är att ge något personligt.
Jonas Gåde
 
(c) Materialet är copyrightskyddat
 
Ring Jonas Kostnadsfritt i 10 min och fråga vad du vill om terapi 0708-111161
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s