Jonas Gåde Comunicera: Jakten på mister perfect

”Jag hittar alltid fel på mina killar”

Teoretiskt sett kan en kille göra det mesta helt rätt, men så hittar du ett litet fel och så är han körd. En klient jag arbetade med för många år sedan retade sig på att hennes kille vinglade till när han reste sig efter maten. ”Det är väl inte så konstigt”, sa jag, ”du har ju berättat att han har en hörselskada som gör att balanssinnet inte fungerar”. Men klienten störde sig ändå. 

Om du är ute och dejtar kan du bespara dig lite arbete genom att vara vaksam på små, subtila signaler. Ibland gör vår nervositet att vi glömmer bort att det finns mycket signaler och beteenden som vi kan notera.

Ett problem med jakten på mister perfekt kan vara att kvinnor generellt söker efter potential för kärlek, medan killar ibland söker efter potential för sex. Bara för att en del killar vill ha sex innebär det inte automatiskt att de får sex på första dejten. På samma sätt så är det inte säkert att kvinnor får kärlek på sin första dejt. I mötet på den första dejten finns det en del saker som du kan lägga märke till:

  • Är han vänlig mot andra?
  • Sitter han i mobilen hela tiden?
  • Nedvärderar han tidigare ex?
  • Pratar han bara om sig själv och är självcentrerad?
  • Är han för på när det gäller fysisk kontakt?
  • Är han intresserad av att veta mer om dig?
  • Är han ute efter en långsiktig relation?
  • Hur verkar hans värderingar vara?

Ingen av dessa ger dig ett entydigt svar, men sammantaget kan du ändå få en
liten hint om personen framför dig är en ”sjunkbomb” eller en eventuell framtida partner, samt om denna främling är potentiellt make-värdig. Här kan du testa din relation

”Är han vänlig mot andra?”

En viktig faktor för att utveckla en bra relation handlar om hur väl han relaterar till andra människor. Notera hur han pratar om andra människor. Hur talar han exempelvis till servitören? Om din dejt berättar för dig hur ”blåsta och dumma i huvudet alla är i hans omgivning” så är risken stor att du också blir medlem i hans lilla idiotklubb, kanske till och med hedersmedlem. En person som genuint tycker om människor är ett bättre val att bygga en kärleksfull relation med.  

”Min kille sitter i mobilen hela tiden när vi är ute”

Plockar mister perfekt upp sin mobil eller ipad under middagen för att imponera om hur upptagen han är? Det är ingen hit. Han borde veta bättre än att ta emot samtal. Du begär inte för mycket, du förtjänar ett par timmar av hans odelade uppmärksamhet.
Undantaget: Om han är en läkare eller en jourhavande präst (ha ha, kanske inte så vanligt men det ingår i undantagen). Min kille messar hela tiden

”Min kille nedvärderar tidigare ex”

Var vaksam och lyssna på hur han pratar om före detta eller andra kvinnor som han har stött på. Talar han nedlåtande? Det är naturligt om du frågor om tidigare relationer, men om din dejt på eget bevåg återkommer till sin före detta två till gånger under kvällen kan det vara ett tecken på att han inte kommit över henne.
Undantaget: Om han och hans ex fortfarande är goda vänner (ja, det är faktiskt möjligt) och om du är säker på att han kommit över henne, då är det okej.

”Min kille pratar bara om sig själv och är väldigt självcentrerad”

En kille som maler på likt en bandspelare om sig själv kanske inte är intresserad av dig, eller så kan han vara väldigt nervös. Är han väldigt självcentrerad, skrytsam och egotrippad kanske du dejtar en narcissist. Se upp. De är trevliga, men det slutar ofta med problem. Här kan du testa om din kille är narcissist

I morgondagens blogg tar jag upp de sista 4 punkterna Del 2 finner du här

Jonas Gåde
 
(c) Materialet är copyrightskyddat
 

Ring Jonas Kostnadsfritt i 10 min och fråga vad du vill om terapi 0708-111161

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s