Jonas Gåde Comunicera: 5 bra sätt att förstöra en bra relation

 
 Läsare som inte förstår ironi ombedes vänligt men bestämt att strunta i detta blogginlägg.

 ”Jag får panik när någon kommer nära mig och jag börjar känna”

När vi kommer vår partner nära är det inte ovanligt att djupare problem från det förflutna stiger upp till ytan. Här kan du göra ett kärlekstest. Tyvärr är det inte alltid problem vi vill kännas vid. Naturens terapimetod försätter oss gärna i situationer som påminner om våra eventuellt förflutna trauman. Livet har ordnat det så att du kommer i kontakt med människor som påminner om eventuella trauman du behöver arbeta med. Det är inte ovanligt att när vi mår som bäst, så börjar våra demoner göra sig påminda. Nedan har du några tips du kan använda dig av när relationen börjar bli för bra:

1 ”Min partner kan bråka för ingenting”

Det bästa och enklaste sättet när allt känns riktigt bra är att starta ett gräl. Det viktiga är inte vad det handlar om, bara du kan skapa en distans. Vill du inte hitta på något nytt kan du ju alltid välja något du känner till. Du vet vilka knappar du ska trycka på för att få igång din partner.

2 ”Min partner tänker bara på sig själv och sätter mig i andra hand”

Om du tillåter din partner att utvecklas för mycket kommer du att förlora honom/henne. Lägg därför mycket energi på att hindra honom/henne från att ta sina resurser i anspråk.

3 ”Min partner håller inte vad han lovar”

Det är ett perfekt sätt att skapa distans. Det finns inget tråkigare än förutsägbara partners. Det skapar spänning i relationen att din partner inte vet när du kommer hem eller om kommer hem över huvudtaget. Bäst effekt får du om du väljer saker som du vet är viktiga för din partner. Här kan du testa om din partner har psykiska problem

4 ”Min magkänsla säger mig en sak men jag litar inte på min magkänsla”

Låtsas alltid att allt är bra i förhållandet, även om det finns stora problem. Det som man inte pratar om finns inte. Alla vet att det finns en stor flodhäst i vardagsrummet, men det väljer vi att inte prata om.

5 ”Min partner vill mig illa”

Var alltid misstänksam. Misstro, misstro och misstro. Utgå alltid från att din partner är ute efter att sätta dit dig eller skada dig. Slappna aldrig av. Då kan du förlora slaget. Kärlek är ett långvarigt krig som inte tar slut förrän den dagen vi går i graven. Slappna aldrig av sov alltid med ett öppet öga. Här kan du testa om din partner är psykopat

(c)Materialet är copyrightskyddat
 
Ring Jonas Kostnadsfritt i 10 min och fråga vad du vill om terapi 0708-111161

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s