Hur hitta den rätta killen ”Mr Right” 2014

Konsten att hitta Mr right 2014

”Hur hittar man drömkillen”?

Är det ett mission impossible? Har du fel strategi så lär du hamna i diket. Här får du några tips som du kan ta med dig på väg in i 2014 i jakten på Mr Right.

”Konsten att hitta en perfekt partner”

Det första steget för att hitta Mr Right är att du gör dig av med den farligaste av alla dina föreställningar; att det finns en Mr right eller Mr Perfect.

För några år sedan arbetade jag via telefon med en klient som hade träffat världens underbaraste kille. Han var omtänksam, trevlig, intelligent och ”good looking”. Hon babblade på med en lista så full av superlativ att jag efter en stund på allvar började fantisera om att hon träffat George Clony, ni vet han i reklamfilmen för Nescafe. Då kom bomben. Det fanns bara ett litet problem. ”Nu kommer det”, tänkte jag, ”han är alkoholist, sjukligt svartsjuk eller gift”. Han var visserligen bra men hon störde sig på en liten detalj; han hade korta ben. Vad den här kvinnan och alla andra måste inse är att det finns ingen perfekt partner. Att hitta en perfekt partner handlar om att inse att definitionen av en sådan är en partner som har fel som du kan stå ut med och därmed basta!

”Jag står inte ut med min partners egenskaper”

Nästa steg du måste ta är att skriva ner en lista på de egenskaper som dina tidigare partners haft. Vad var det du fastnade för när du träffade dem första gången? Om det är stor differens mellan vad du hade för förväntningar och vilket utfall du fick, kanske du ska ta dig en funderare på vad detta beror på. Om inte du är klar över dina egna behov och vad du söker är chansen noll att den som väljer dig kommer att uppfylla dina önskningar. Du måste bli självmedveten om vad du vill ha.

Den vanligaste orsaken till dåliga relationer beror på att många tjejer lever kvar med föreställningen att de själva inte väljer. Jag vet inte hur många gånger jag suttit i terapirummet med tjejer eller kvinnor som kommit till insikt om att hon egentligen inte var kär. ”Alla mina kompisar hade sällskap”, ”jag har svårt att vara själv ”. Jag är ledsen tjejer, vi lever inte på 1800-talet. Om du vill ha en bra kille, se till att det är du som väljer och inled inte en relation bara för att han ligger på som en blodigel eller för att du får dåligt samvete och känner skuld.

”Han vill hoppa i säng direkt”

Fakta idag är att många relationer inte håller över tiden. Detta faktum står matematiskt i direkt proportion till hur lång dejtingperiod du har. Kort dejtingperiod medför ökad risk att relationen tar slut fortare än du tror, eller som man brukar säga; upp som en sol ned som en pannkaka. Fråga mig inte hur den metaforen hänger ihop men man behöver inte vara civilingenjör för att förstå kopplingen. Om du istället har en lång dejtingperiod så vet du vad du får. Alla din partners egenskaper finns där om du bara öppnar ögonen under dejtingperioden. Vi vill alla vara i det där sköna, rosaskimrande molnet som förälskelsen innebär.

Jag har en omvänd strategi under förälskelsen. Jag öppnar ögonen istället för att gå omkring i en dimma. Jag vet att det låter lite oromantiskt, men det innebär också att jag inte har gått på några sjunkbomber. När jag går in i relationen sluter jag ögonen och kisar. Ser jag att hon har slängt kläderna på golvet så blir jag inte arg utan tänker: ”hm kläderna på golvet, hon måste var naken. Undra var hon är någonstans”? En bra regel kan alltså vara att du öppnar ögonen i dejtingfasen. Sedan när du gått in i relationen sluter du ögonen så att du inte ser de korta benen eller kläderna som ligger på golvet, haha.

”Jag hittar lätt fel på min partner”

Du kanske borde reflektera lite över dig själv. Det kräver lite introspektion och är det mest utmanande. Om du har för avsikt att träffa Mr Right, hur rätt är du själv på en skala på 1-10? Jag minns en klient jag hade för tio år sedan som var i 45-årsåldern. Hon satt och ondgjorde sig över att hennes man inte var så rolig längre. ”Hur rolig är du själv då på en skala på 1-100?”, hade jag lust att säga till henne, men det kan man ju inte häva ur sig så jag sa: ”Hur mycket roligare är du själv på en skala på 1 till 10″?

Hon fattade grejen: Om du vill attrahera Mr right, be Miss right!

Jonas Gåde

Materialet är (c) Materialet är copyrightskyddat

Ring Jonas gratis i 10 min och fråga vad du vill om terapi och relationer: 0708-111161

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s