3 kärlekstips och råd

 

”Min partner försöker förändra mig”

När din partner försöker förändra dig för att leva upp till de krav han/hon har så kommer du förlora kärleken. Om din partners försök att manipulera dig leder till att du försöker ändra på dig själv, så kommer du förlora dig själv på sikt. 

”Jag anpassar mig till min partner hela tiden”

Att överanpassa sig är spegelbilden till det föregående mönstret. Du eller din partner överanpassar sig för att möta upp din motparts krav. När du känner att du vill något du vet att din partner ogillar, så säger du inte det utan gör våld på dig själv. Det kan verka bra för relationen för stunden men om du gör våld på dig själv för mycket kommer du att på sikt ta död på relationen. Om du eller din partner överanpassar er för möta upp den andres krav är kärleken ute på tunn is. Här kan du testa din kärlek. 

 ”jag kan inte vara mig själv i relationen?”

Din partner tillåter inte dig att utvecklas för mycket, för om du utvecklas kommer du att lämna relationen. Om din partner lägger ner mycket energi på att hindra dig från att uppfylla dina drömmar så har du förmodligen ett stort problem.

”Min partner kan inte släppa saker utan ältar hela tiden”

Någon av er i relationen har problem att släppa saker. Trots att ni pratat igenom saker återkommer din partner ständigt till gamla oförrätter. Det är inte ovanligt att klienter i parterapin maler på om gamla händelser. Jag minns ett par från Jugoslavien där kvinnan ständigt återkom till gamla händelser. Hon drog upp en otrohet som var 25 år gammal.

Jonas Gåde

Materialet är (c) Materialet är copyrightskyddat

Ring Jonas gratis i 10 min och fråga vad du vill om terapi och relationer: 0708-111161

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s