Varför träffar jag alltid fel killar?

varfor_traffar_jag_alltid_fel_killar

Min kille är en soffpotatis

Med risk för att du blir lite provocerad i hängmattan så är inte problemet att du blir uppvaktad av killar som saknar de mått av kvalitéer du önskar. Problemet är att du accepterar dem.

Så här ligger det till. När du blir uppvaktad av en kille som du blir attraherad av infinner sig en skön känsla av kemi. Problemet med din längtan att bli förälskad är att den kopplar ur delar av den tänkande delen av hjärnan, d.v.s neocortex. Istället aktiveras det limbiska systemet i hjärnan som producera signalsubstanser som gör det lätt för dig att fokusera på det goda och glömma allt det dåliga.

Detta medför att det rosaskimrande molnet som omger dig grumlar ditt omdöme så att du kan hamna i en dålig relation. Din kille tänker på sig själv och struntar i att ringa dig, ger dig ingen bekräftelse och ligger med andra för att han vill ha lite variation, vilket får dig att känna dig otrygg. Här kan du testa din relation

Du stannar kvar på grund av dina starka känslor som du älskar, samtidigt som du inbillar dig att du kommer kunna förändra honom. Jag har nyheter till dig. Det är sällan människor gör stora förändringar med sig själva. Gå på en återträff med dina gamla klasskompisar från nionde klass så kommer du upptäcka att merparten av dina klasskamrater har behållt sina personligheter.

Det finns bara ett fåtal som förändrats. Det finns tre saker som gör att människor förändras:

1. Terapi

2. Religös uppenbarelse

3. Stor personlig kris eller trauma som får dom att omvärdera sin inställning till livet

Om du har höga krav, vilket är bra, så är 95% av killar fel män. Denna kravbild gör det så mycket svårare att hitta någon kille och gör att varje ny kille som inte kvalificerar går ”fet bort”. Men när väl en kille går genom ditt starka kemi-filter, då tappar du greppet.

Ärligt talat, det är inte fel på 95% av alla killar.

Om du har en vana att hamna i relationer med lögnare, fuskare, missbrukare och energitjuvar så är det inte dem som är problemet, utan det är du själv som är det. Det är inte ditt jobb att få dem att sluta ljuga, fuska, dricka, öppna upp eller sluta vara otrogna. Ditt jobb är att lämna.

Det är ditt fel som tror att det positiva i relationen skall växa och bli så kraftfullt att det kan reparera din trasiga relation.

Det är möjligt att fel killar kommer att komma i din väg, men du kan klippa av i tid och sluta acceptera deras dåliga beteenden. Det kommer bespara dig både sorg och smärta.

Dina vänner och familj har varnat dig att han är en spelare, en förlorare eller en (skriv in din favoritnedsättande term för en dålig pojkvän här). Tro inte att du är kvinnan som kan förändra honom till den perfekta partnern.

”Jag klarar inte av att vara själv”

Denna föreställning hos dig bygger på att du behöver befinna dig i en relation för att må bra. Sanningen är att du inte är bekväm med att vara själv. Problemet är att du inte har dig själv. När du är ensam blir du som en målsökande robot för att hitta en potentiell partner. Problemet är att din känslomässiga kompass rör sig åt alla håll där det finns en partner. Din kompass för bra killar har du stängt av. Det kommer konsekvent leda dig till fel typ av kille. Om du träffade en bra kille skulle det kunna resultera i att du skulle ligga på så mycket att han skulle dra sig undan.

Tips

Börja med hitta lyckan i dig själv innan du kastar dig in i ett förhållande.

“Jag vill rädda honom”

Du är inte ensam. Många tjejer har lite utav ”moder Theresa-syndrom” i sig och är på jakt efter en kille att ha som ett projekt. Ärligt talat, inse att vad det egentligen handlar om är att du letar efter dysfunktion så att du kan utveckla din roll som räddare. Det är naturligtvis praktiskt att ta sig an någon med allvarliga personliga problem, då slipper du ju ta tag i dina egna. Du behöver inse att dysfunktionella killar bör träffa utbildad personal.

”Jag vill hitta en drömprins”

Du letar efter någon som kan rädda dig. Ditt liv är kaos och du önskar att träffa någon som kan hjälpa dig att på komma på fötter. Tänk på att det oftast bara finns två val. Antingen träffar du en person som är lika trasig själv (tänk på att två trasiga själar blir inte dubbelt så bra, utan många gånger blir det istället dubbelt elände). Det andra alternativet är att du träffar en kille som har moder Theresa komplex.

Tips

Ta hand om dig själv innan du går in i en relation

“Jag kan inte komma över mitt ex”

Du har inte packat ihop din tidigare relation.

Om du känslomässigt inte har kommit över din före detta kan det var klokt att du tar hand om dina känslor först. Detta gäller speciellt om du fortfarande känner dig arg. En del tjejer tror att en ny kille kan få dom att läka gamla sår.

Problemet är att det sällan fungerar riktigt bra. Vad det kommer medföra är att de gamla, olästa känslorna kommer distansera dig från den nya killen du har inlett ett förhållande med. Det blir oftast inte något bra.

Tips

Ta hand om ditt känslomässiga bagage innan du går vidare

Om du känner igen dig i ovanstående kanske du skall titta lite inåt och börja fundera över vilka förändringar du skall göra i ditt liv. Det bästa är när du har tagit in det som du behöver arbeta med. Först då kommer du att vara redo för en riktig relation. Så när Mr Right dyker upp vid rätt plats och rätt tidpunkt då är du beredd. Då kan det kan inte bli mer rätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s