5 bra anledningar till att inte bli kär i en prinsessa.

5_bra_anledningar_till_att_inte_bli_kar_i_en_prinsessaDe flesta unga flickor tycker om att klä sig som prinsessor och det är inget konstigt med det. Vad vi kanske inte tänker på är att forskare tror att flickor så tidigt som vid två till tre års ålder kan börja ta till sig orealistiska föreställningar och idéer från sagor eller tecknade filmer från Disney. Unga tjejer får också tydliga budskap om att deras värde bestäms av hur de ser ut och vilka accessoarer de har tillgång till. Prinsessyndromet marknadsför idén om att om en tjej har tillräckligt fina kläder, skor och väskor så kommer hon hitta kärleken. Tyvärr finns det vuxna kvinnor som lever kvar med dessa skeva föreställningar. Tänk lite själv, om en fullvuxen kvinna på fullaste allvar säger att hon förväntar sig att bli behandlad som en prinsessa, då är det inte bröllopsklockorna som ringer utan varningsklockorna. Inse att du kommer träffa någon som är självcentrerad, omogen och oansvarig. Det är dags att lägga benen på ryggen. Nedan finner du några argument på varför det inte är en bra idé att kära ner sig i en prinsessa.

1 Prinsessor är tomma skal

Det första argumentet är kanske det svåraste att förstå. Lyssna noga nu: Det är ingen idé att du kärar ner dig i en prinsessa för det finns ingen person bakom den glättiga ytan, ”pedalerna går runt men kedjan är av”. Det kan se bra ut på utsidan men inuti är det ruttet. Merparten av alla prinsessor är tomma skal utan någon personlig identitet. Den emotionella intelligensen hos en prinsessa är i nivå med ett bortskämt barn. Vill du ha en kvinna som är som ett trotsigt barn som alltid skall ha sin vilja igenom och samtidigt får dig att känna dig otillräcklig så ska du välja en prinsessa.

2 Prinsessor saknar verklighets förankring och är dyra i drift

Prinsessor har ett konstant behov av att bli stimulerade. Du får vara den som hela tiden skall tillfredsställa deras omättliga längtan efter olika upplevelser eller prylar. Medan du sitter på restaurangen som du naturligtvis bjuder på är hon redan igång med att planera vilka butiker ni skall besöka efter lunchen.

3 Prinsessor saknar moral

Eftersom de är så självcentrerade saknar de förmåga att tänka på andra än sig själva. Inse att ”Royal is not loyal.” Du är inte hennes partner men om du ens skulle titta på någon annan då ryker det ur öronen på henne. Du skall vara ”loyal against royal” men inte tvärt om.

Får hon bekräftelse utifrån så beror det på att hon förtjänar det. Du får finna dig i att hon pratar med andra killar och glömmer bort dig när ni är ute. Glöm aldrig att det flyter kungligt blod i hennes ådror.

4 Prinsessor har begränsad mental kapacitet.

Personer som lider av prinsessyndromet är i regel väldigt självupptagna. Tänk lite själv på att kvinnor som har en överdriven kärlek för ytliga saker berättar samtidigt för dig att dem inte har något djup. Du kommer aldrig ha några djupare samtal om livet. Det enda som är intressant för henne är att du förser henne med pengar så hon kan köpa saker och upplevelser. Det enda hon är intresserad av att prata om är sig själv; vad hon skall göra, köpa etc. Fundera på om du verkligen vill sitta och lyssna på hennes gåspladder dag ut och dag in. Du får lyssna på att en av naglarna inte växer lika fort som de andra eller vilka skor hon skall köpa så fort de kommer in i butiken. Om du saknar behov av mental stimulans själv så ”go for it”, annars dumpa henne till någon annan. Det finns alltid någon torsk där ute som är villig att låna ut sin plånbok till henne.

5 En prinsessa blir aldrig kär

I vart fall inte kär på det sättet normala människor fattar tycke för varandra.

Hon saknar kontakt med sitt hjärta. Enda kärleken hon kan känna är för sig själv eller en väska från Hermes. Om du har sällskap med en prinsessa tro inte att hon älskar dig. Inse att du är en oavlönad hjälpreda som får betala för att få vara med henne. Om du någon gång skulle fråga vad hon ger dig så kommer hon tittat förvånat på dig och säga “du får ju vara med mig.”. Du skall vara glad för du får sola dig i glansen av hennes skönhet som du samtidigt betalar för  och det skall du vara nöjd med det. Om du tillåter henne att behandla dig så, kanske du skall fundera på vilken respekt du har för dig själv.

Titta dig själv i spegeln. Om du har lite självrespekt kommer du se att personen som stirrar tillbaka på dig är som en clown. Tänk positivt, du är i vart fall användbar till något. Om hon dumpar dig kan du alltid söka jobb på ett sjukhus. Barn som ligger inne på sjukhus älskar clowner.

Varningstecken på att du dejtar en prinsessa:

 • Precis som skator älskar de saker som glittrar och glimmar
 • Tar hela tiden selfies som de lägger upp på Insta och FB
 • De känner inte till det enkla ordet ”tack”
 • De är extremt självcentrerade
 • De pratar bara om sig själva
 • De tar enorm tid på sig att komma iväg hemifrån
 • De är snåla när det gäller sina egna pengar
 • De är lata
 • De saknar självinsikt
 • De har stort bekräftelsebehov
 • Emotionellt outvecklade

Jonas Gåde

Materialet är (c) Materialet är copyrightskyddat

Ring Jonas gratis i 10 min och fråga vad du vill om terapi och relationer: 0708-111161

2 reaktioner på ”5 bra anledningar till att inte bli kär i en prinsessa.

 1. Tack för ett mycket intressant inlägg! Dessa prinsessor finns även bland, i mitt fall, vänner. En väninna kräver konstant underhållning, hon säger aldrig tack utan förväntar sig istället att bli ”servad” och ”underhållen”. Jag och många med mig förväntas göra saker åt henne. Allt för henne, henne och henne. Allt handlar om henne. Alla som går emot henne är idioter. En glasklar egocentrisk prinsessa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s