Tips, information hur du blir en bättre kille, pojkvän

Det skiljer sig naturligtvis från par till par, men i grunden vill de flesta kvinnor känna att de kan lita på dig. De vill att du är stödjande, genuint intresserad och att du finns kvar bredvid henne oavsett hennes humör och brister. Hon behöver känna att du är stark nog att vara trogen.

Nedan finner du några saker som kan vara bara att tänka på:

En viktig sak som de flesta kvinnor uppskattar är att känna sig emotionellt trygga. Ibland händer det att kvinnor gråter eller av olika anledningar blir upprörda. Ta inte avstånd när detta händer genom att gå ut i garaget eller ner till puben och dricka några öl för att du inte kan hantera hennes känslor. Det är när det är som allra jobbigast för dig att möta upp henne som dina handlingar av kärlek betyder mest.

Det hon behöver minst just då är att du förminskar henne genom att säga ”du är löjlig som tar det så allvarligt”. Hon behöver någon som håller om henne, torkar tårarna från hennes kinder och stryker henne över håret samtidigt som du talar om för henne att det är okej att känna det hon känner. Bokstavligt talat, andas in hennes smärta. Bädda ner henne, stoppa om henne och håll om henne tryggt.

”Min man partner skall bestämma allt”

Även om tjejer gillar killar som är handlingskraftiga och som kan ta beslut, vill dem ändå känna sig delaktiga. Merparten av alla kvinnor tycker om att prata. Det är inte bara konversationen i sig som är viktig, utan det är känslan av av de är en del av ditt liv som dem uppskattar.

“Min partner säger aldrig att han hon älskar mig eller att jag är underbar”

Det handlar inte om att du ska ge henne en försäkran om att hon inte ser tjock ut eller att den senaste toppen är fantastisk. Självklart är det också trevligt, men i det stora hela är det viktigaste att du får henne att känna sig älskad som person. Det kan vara hennes intressen, historia eller svagheter. Mest glad blir hon när du talar om för henne att hon är som mest underbar när hon känner sig som sämst.

En bra huvudregel är att behandla henne som du gjorde när du först träffade henne

Krama henne och visa henne ömhet om hon tycker om det. Ställ konkreta frågor om hur hennes dag har varit. Visa att hennes känslor är okej. Ju fortare du accepterar dem, ju snabbare kommer hon tillbaka till sitt normala jag. Erbjud dig att hjälpa till om du ser att hon är trött. Titta på henne när hon pratar till dig. Om hon är ledsen, dela hennes smärta och bekräfta att du är ledsen för hennes skull. Om du behöver gå ut, tala om för henne att du kommer tillbaka.

Små vänliga handlingar

Ett bra sätt att få en kvinna att känna sig värdefull och älskad på är när du hjälper henne med de små vardagliga sakerna som vi män många gånger tar för givna. De flesta kvinnor är ofta överbelastade med sysslor som familjen och barnen – det är inte alltid hon säger något. Hon bara fortsätter tills hon exploderar. Många gånger har hon väntat på din hjälp (som hon skulle göra), men du ser inget. Du antar att allt är okej eftersom hon inte frågar. Tänk på att små handlingar som att hjälpa till med disken, eller att låta henne ligga och vila i soffan en stund och få en kopp te och smörgås serverad, kan för en del kvinnor öppna upp hela relationen. Om du som man tycker att detta verkar jobbigt, kan kanske mitt sista argument få dig på andra tankar. Flera undersökningar bland par bekräftar att kvinnor har ett ökat intresse för sex om mannen är delaktig i den praktiska vardagen.

Betyder det att alla tjejer går igång på emotionell trygghet? Nej. Om din tjej har haft en dålig relation till sin pappa, kan för mycket omtanke sätta igång starka processer på ett omedvetet plan. Hennes känslor av att vara kär känns bra, samtidigt som de oupplösta knutarna från förr gör sig påminda. I terapirummet får jag ofta höra: ”Han var för bra, jag kände mig värdelös”, eller “jag trivs bättre med killar som inte tycker om mig för mycket”.

Tack till Carina Von Belkå som delade den fina lilla videosnutten.

Jonas

www.lovetestnow.com

2 reaktioner på ”Tips, information hur du blir en bättre kille, pojkvän

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s