Hur ber man om förlåt och hur förlåter man?

ar_han_intresserad_i_migOrdet förlåt Litet ord men stor betydelse
En av de svåraste sakerna i en relation kan vara att be om ursäkt och förlåta. Om ni vill ni bli framgångsrika i kärlek och utveckla er förmåga att be om ursäkt så ska ni fortsätta läsa. Be om ursäkt, när du har fel medge dina fel och brister. När ni gör det på rätt sätt är det ett fint sätt att manifestera er kärlek . Många gånger kan ett förlåt eller en ursäkt som kommer från hjärtat vara lika kraftfullt, som att säga ”Jag älskar dig”. Studier visar att par som kan förlåta varandra är gladare och att deras relationer håller längre. Nedan finner du några tips som kan vara bra att tänka på.

Om du är den som tar emot förlåtelsen. Var inte för dömande. Det är lätt att vilja straffa sin partner och kräva det orimliga. Ibland tycks inget vara tillräckligt för att läka såret. Var sanningsenlig med vad du känner. Var vaksam på att du inte säger till din partner att du lagt det bakom dig om du inte har det. Då är det bättre att vara ärlig och säga som det är även om det är svårt. Förlåtande kan ibland ta tid, men det kommer ge dig lugn. Ibland kan det vara svårt att be om förlåtelse då kan du säga. ”Jag skall göra vad jag kan för att försöka förlåta dig”. Förlåta innebär nödvändigtvis inte att glömma. Det som har hänt har hänt och kommer alltid att vara en del av er historia, men du kan förlåta din partner för vad de gjort utan urskulda deras beteende. Det är möjligt att minnet lever kvar ett tag. Men kom ihåg att en lång resa alltid börjar med ett första steg!

Hur vet man om man har förlåtit någon? Det är olika för olika personer men när din partners handlande inte tränger in i dina tankar för att ge näring åt ältade då har trycket minskat. Om tankarna av bitterhet och hämnd dämpas är det också en signal på att läckningsprocessen börjat. Du har också gått vidare när du inte tänker på dig själv som ett offer längre.

Till dig som förlåter

Tänk igenom vad som hänt och försök förstå varför du skall be om ursäkt. Om du har svårt att förstå eller om du inte är medveten om var du har gjort för fel försök tänka dig in i din partners situation. Tänk dig att du råkade ut för samma sak. När du ber om ursäkt var klar över att du verkligen menar det du säger. Ursäkter med inlindade bortförklaringar undanbedes vänligt men bestämt. ”Okej jag ber väl om ursäkt då om det är viktigt för dig” eller ”Jag kan be om ursäkt att jag knuffade dig, men det hade aldrig hänt om inte du varit så provocerande ”. De sista två exemplen kan du bespara din partner. Om du skall be om ursäkt gör det från hjärtat annars kan du strunta i det. Efter ditt förlåtande är det viktigt att du visar i handling för att återupprätta förtroendet.

Inse att det tar tid att bygga upp förtroende.

Förlåtande utan förenas. Acceptera att det finns tillfällen då det kan vara svårt att förlåta.

Försoning kan ibland vara omöjligt eller till och med olämpligt. Men även då, kan förlåtelse vara ett alternativ även om försoning inte kan ske.

Vill du utveckla din relation gå in på http://www.lovetestnow.com

En reaktion på ”Hur ber man om förlåt och hur förlåter man?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s