3 magiska ord som kan förändra din relation

relationer

Det vore ju väldig bra om det fanns något enkelt sätt som kunde få en relation att bli bättre utan ansträngning. Ett enkelt sätt hade varit att studera hur lyckliga par gör och kopiera det. Jag har valt en annan strategi. Efter att ha suttit med några tusen par har det blivit ganska tydligt hur par gör som inte får sina relationer att lyfta.

Nästa gång du är ute med dina vänner fråga vilket ord eller sats som de tycker är viktigast i en relation? Om dina vänner är som de flesta andra kommer de förmodligen att svara ”Jag älskar dig”. Finns det någon överförfriskad kille med kanske han säger ”Jag vill skiljas” Men det är tyvärr inte heller rätt.

Förlåt

Under hippieeran i Usa på 70 talet fanns en författare som hette Erich Segal som lyckades få upp en av sina böcker på bestseller listan i USA. Hans definition av kärlek var: ”Kärlek betyder att du aldrig behöver säga förlåt”. Det låter ju jättebra. Ingen skuld bara köra på sitt egna race och skita i sin partner. Det kanske fungerade på 70 talet, men tyvärr Erich, jag har en nyhet till dig. Det var ett jävla dåligt råd. Jag uppmanar istället alla mina klienter att säga ordet förlåt ofta. När du säger ”förlåt” erkänner och accepterar du och läker inte bara skadan utan sänder också en omedveten signal att jag accepterar dina känslor och därmed en del av din personlighet.

Naturligtvis måste ”ursäkten” komma från hjärtat för att vara meningsfull. Det är ingen idé att du säger Jag ber väl om ursäkt då om det är så jävla viktigt för dig”.  Är du på den nivån kan du lika gärna vara tyst.

Tack

Ordet tack har en enorm inneboende kraft. Det kan förändra dagen för en person och i kombination med genuin omtanke kan det förändra din relation rejält.
I ohälsosamma relationer hör man sällan ordet tack och det finns aldrig någon omtanke.
Ordet “Tackär för många förknippat med skuld om jag tackar den andre så står jag i skuld och han eller hon skall inte ha något övertag på mig”

Vi

I dom flesta ohälsosamma relationer finns inget vi utan bara 2 stora JAG. Båda parter saknar förmågan att lämna sig själva för den andre. De strider för att ha rätt istället för att ha det bra. En kärlek som anstränger sig för att vara medveten om att den andre är inte manipulerade. Utan en bra vi-känsla stannar relationen av.

Har du frågor
Skriv info@lovetestnow.com
0708111161
www.lovetestnow.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s