Vanliga misstag tjejer gör som inte hittar någon som duger

hittar_inte_den_rätta

En del klienter jag träffar klagar på att de känner sig ensamma. En flitig läsare av bloggen i Las Vegas skickade mig en länk strax innan jul.

Artikeln konstaterar att kvinnor var mer rädda för att bli ensamma än att få cancer. Tack Kristine för dina kloka kommentarer och feedback.

Artikeln inspirerade mig att skriva lite om ensamhet fast ur ett annat perspektiv. Det finns naturligtvis många olika skäl till varför en del kvinnor/tjejer väljer att vara singlar. Jag säger inte att man måste ha en relation, men det finns en del tjejer som tycks hamna i fällan att lägga krokben för sig själva när det kommer till relationer. ‪En del kvinnor har radarn på redan från första sekunden de träffar en kille eller tjej. Det är inte ovanligt att de börjar leta efter fel redan när de skriver till varandra över nätet innan de ens träffats. ‬

1 Var inte så petig

‪Det är naturligt att dina tidigare erfarenheter  aktiverar dina egna försvar och kan göra dig både känsligare och mer dömande. För en del har det gått så långt att de intalar sig själv ”Det finns inga bra killar bra idioter” ‬‪En rolig klient myntade de bevingade orden ‬‪”Om man har en kuk är man en kuk”‬.

‪Det första du behöver göra är att glömma illusionen om att det finns en perfekt partner. När du väljer en partner får du räkna med att du samtidigt väljer en partner som har fel och brister precis som du. Det är inte bra att se på din partner som ett renoveringsobjekt som du skall fixa till. Ingen trivs med att  vara i en relation där man överöses med  klagomål och negativitet. ‬

2 Bli inte tagen för given

När det kommer till relationer kan vi dela upp människor i 2 kategorier jägare och samlare. Dom flesta män är jägare även om det blir vanligare med kvinnliga jägare något som stör många män. Vår förfäder har genomgående valt att värdera en torr och rymlig grotta mer än en lite fuktig stenig grotta. Detta har integrerats djupt i vår kultur så att vi är mer benägna att värdera det som är otillgängligt som mer värdefullt. Om du längtar mycket efter kärlek kan du omedvetet göra dig för lättillgänglig. Det betyder att killen som är juste och snäll framstår som mindre värdefull.

‪Ironiskt nog har vi en tendens att lita mindre på de människor som genuint gillar oss. ‪Istället‬ fortsätter de att falla för den sk “bad guys”. Men kom ihåg att den otillgängliga killen jägaren är flyktig. Vill du vara med någon inkonsekvent, impulsiv och känslomässigt oförutsägbar? Jag trodde inte det, fundera på hur den svåra killen kommer fungera över tiden. När han bestämt sig för att det är ni blir bara dessa mystiska egenskaper dåliga pojkvänkvaliteter.

3 Be inte en din partner definiera er relation

En viktig  egenskap hos män är att de generellt sett tar längre tid på sig att binda sig. Även om det stressar dig att inte veta var ni står gör du klokt att ge sjutton i att fråga och istället låta relation utvecklas i sin egna takt. Om du behöver fråga så är svaret uppenbart. Hen har inte dockat in 100 procent med dig ännu.

4 Var inte för klängig

Dom flesta människor tycker om närhet. Och om båda parter är på samma nivå är det inga problem men om din partner är lite mindre fysisk (personer som är känslomässigt avstängda) kan uppleva fysisk kontakt ömhet invaderande, irriterande till och med oattraktivt. Så läs av situationen det är sällan du finner T-centralen tatuering i pannan.
Hantera mig varsamt allergisk mot känslor

Jonas Gåde

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit flera böcker bland annat: Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 200000 läsare hittills.
Har du några frågor eller synpunkter
tveka inte maila eller ring
O708111161
info@lovetestnow.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s