Varför är vissa killar rädda för starka tjejer och alfa honor?

Bildresultat för strong woman

På en föreläsning nyligen fick jag en fråga från en kvinna  ”Hur vet man hur mycket en kille älskar en?” Läsare med ett sinne för logik undrar naturligtvis vad kvinnans frågeställning har med alfa honor att göra, låt mig få återkomma till det. När de flesta skall yttra sig om killars behov svarar de lätt i gamla klichéer. De vill ha någon som passar upp och städar för dom och ger dom bra sex osv.
Men det finns ett annat behov som ligger djupt rotat hos män. Dra dig till minnes hur dina manliga klasskamrater tävlade framför tjejerna vem som cyklade längst på bakhjulet, hoppade från den högsta klippan ner i vattnet osv.
Det ligger i generna hos män att bli beundrade för sina prestationer och få känna sig som hjältar. Detta behov ligger bortom sex och allt annat praktiskt så vill de känna sig som hjältar. Inte bara någon gång då och då utan frekvent. Detta är ett strukturellt mönster som finns med oss sen urminnes tider där mannens kvalitéer mäts av hur mycket byte han kom hem med.

Lek med tanken att du faktiskt är så här. Funderara ett ögonblick hur ofta du får din partner att känna sig som en hjälte.

Om du är som dom flesta tjejer och kvinnor så kan du ha missat den grejen. Jag vet inte hur många gånger jag hört tjejer/kvinnor beklaga sig över att deras män inte ger dom komplimanger och bekräftelse. Fråga dig själv hur bra är du själv varit på att ge honom hans hjälte bekräftelse.
Det finns naturligtvis undantag det finns en del kvinnor som på skickligt sätt balanserar fint mellan att ge mannen hans hjälte gloria utan att tappa bort sig själva. Tillbaka till alfa honorna.  Den viktigaste skälet till att många män inte klarar starka tjejer och alfa honor är att de aldrig ger någon återkopplande feedback där killarna får känna sig som hjälte. Hon är sin egna hjälte.

Jonas Gåde

Jonas Gåde är kognitiv terapeut, föreläsare och arbetar med förändringsprocesser och alla typer av psykologiska problem. Han har skrivit flera böcker bland annat: Servicemanual till bättre liv som är Sveriges mest lästa bok i personlig utveckling 200000 läsare hittills.
Har du några frågor eller synpunkter
tveka inte maila
info@lovetestnow.com

4 reaktioner på ”Varför är vissa killar rädda för starka tjejer och alfa honor?

 1. Alltså… Alfahonor precis som alfahannar är oftast jäkligt egocentriska och skitjobbiga människor som ingen står ut med i längden för ingen gillar att bli konstant överkörd och behandlad som andra hjulet jämt eller vara i en relation med en sådan.

  Sedan gör nog mäns behov av att vara sin kvinnas hjälte sitt till så det är kanske andra delen av förklaringen.

  Att påstå att män skulle vara rädd för alfahonor tycker jag är lite fel för det är snarare så att många män inte tycker det är attraktivt precis som många tjejer inte tycker det är attraktivt med fega, svaga män…

  Men de vill även att mannen ska vara lagom omtänksam fast inte för mycket, så man måste även bjuda på lite tuggmotstånd ibland annars börjar de tycka man är tråkig. Kvinnors lite kluvna och inkonsekventa behov i en relation skapar nog de flesta av deras relationsproblem.

  Till och med alfahonor vill oftast ha en alfaman, men deras problem är att det inte finns plats för två alfa i ett förhållande, så alfahonor borde leta efter betamän precis som alfamän oftast letar efter betakvinnor.

  Vi har olika biologiska preferenser helt enkelt där alfahonorna tyvärr för sin egen del oftast vill ha alfamän när de egentligen bara passar ihop med betamän.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s